Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

6o ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


 O Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων-ΔΡΑΣΙΣ διοργανώνει και φέτος στα Λαγκάδια Αρκαδίας, για 6η συνεχόμενη φορά ένα αυθεντικό, διαδραστικό, αρκαδικό καρναβάλι, εμπνευσμένο από τη φύση, τους μύθους... και τις παραδόσεις του τόπου. Το μοναδικό αυτό καρναβάλι διοργανώνεται με πολύ μεράκι από το Σύλλογο Νέων των Λαγκαδίων, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, που καταφέρνουν κάθε χρόνο να ξαναζωντανεύουν τις μυθικές μορφές του Μαινάλου, αλλά και τις πλούσιες παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Έτσι και φέτος, κόντρα στα σημεία των καιρών σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του 6ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού, για να ζήσουμε μαζί στιγμές χαράς και κεφιού και να ξορκίσουμε μαζί με το χειμώνα ό,τι μας βαραίνει και μας απογοητεύει.
Η αυλαία των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου Νέων των Λαγκαδίων, που αποτελούν θεσμό πια για την ευρύτερη περιοχή, θα ανοίξει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, με την προβολή ταινίας στο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίων για τους μικρούς μας φίλους και ένα ξέφρενο μασκέ πάρτυ που θα …γλυκάνουμε με γλυκά κεράσματα.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου οι φωτιές θα ανάψουν νωρίς στην πλατεία Ηρώων για την προετοιμασία του «μαγικού ζωμού» και στη συνέχεια θα στηθεί υπαίθρια γιορτή με φωτεινά αερόστατα, ακροβατικά και παιχνίδια από τους ζογκλέρ, ενώ θα αναβιώσει και φέτος το παραδοσιακό έθιμο του «ιδρώματος των αυγών» (…για να σκάσουν επιτέλους οι οχτροί μας!), καθώς οι θράκες θα καίνε και το τσουκαλόκαυτο θα ρέει άφθονο.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με μια παρέλαση χειροκίνητων αρμάτων και πομπή από ξωτικά, αμαζόνες, μάγισσες, μάγους, νύμφες, βάκχους και κουδουνοφόρους, συνοδευόμενη από ήχους τυμπάνων, που θα ζωντανέψουν τους μύθους για τα πλάσματα των βουνών της Αρκαδίας, ενώ ο Καρνάβαλος, με τη μορφή Τράγου-συμβόλου γονιμότητας αλλά και του τραγοπόδαρου Θεού Πάνα των αρκαδικών βουνών- θα περιπλανηθεί στους δρόμους του χωριού και τέλος θα παραδοθεί στις φλόγες.
Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, η παραδοσιακή φασολάδα θα προετοιμαστεί στην πλατεία του χωριού και θα περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.
Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την τετραήμερη γιορτή για να διασκεδάσουμε, ταξιδεύοντας μαζί στους αρκαδικούς μύθους και τις παραδόσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου