Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας τωρα την ανοιξη

Πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας:

- Το μπαλκόνι θα πρέπει να αποτελεί ακόμα ένα δωμάτιο του σπιτιού σας - μην το μετατρέψετε σε αποθηκευτική ντουλάπα. Πολύ συχνά, τα μπαλκόνια γίνονται αποθήκη για παλιά έπιπλα, παιχνίδια, καρέκλες, και σπασμένα αντικείμενα.

Μην αφήσετε να συμβεί κάτι τέτοιο στο δικό σας! Το μπαλκόνι σας είναι το δικό σας υπαίθριο λημέρι, η υπαίθρια τραπεζαρία σας, η υπαίθρια βιβλιοθήκη σας. Και με ποιον τρόπο θα συμβεί αυτό;

- Ξεκινήστε από το πάτωμα. Ο τύπος του δαπέδου που θα διαλέξετε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αισθητική του μπαλκονιού σας. Άσπρα και ανοιχτόχρωμα πλακάκια θα δώσουν ένα μοντέρνο ύφος και ταυτόχρονα την εντύπωση ότι το μπαλκόνι αποτελεί συνέχεια του εσωτερικού μέρους του σπιτιού. Ταιριάζουν σε σύγχρονα κτήρια, πολυώροφα και προσδίδουν αστική αίσθηση.

Τα πλακάκια από τερακότα με άγρια, τραχιά επιφάνεια θα δώσουν στο μπαλκόνι μια αίσθηση ζεστασιάς. Η τερακότα ταιριάζει ιδιαίτερα σε κτήρια με μεσογειακή επιρροή και δημιουργεί φυσική αίσθηση. Τα ξύλινα δάπεδα θα προσθέσουν ρουστίκ ύφος και χωριάτικη, φυσιολατρική διάθεση, ενώ ταιριάζουν τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε μοντέρνες κατοικίες.

- Αγοράστε έπιπλα βεράντας, αλλά μην το παρακάνετε. Ειδικά αν δεν έχετε τεράστιο χώρο και μεγάλη οικογένεια, αρκεστείτε σε απλά πράγματα. Μια καρέκλα και ένα μικρό σύνολο μπιστρό είναι ίσως το μόνο που χρειάζεστε. Επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα ή μπορούν να στοιβάζονται.

Αν έχετε μακρύ ή φαρδύ μπαλκόνι, μπορείτε να το διαιρέσετε σε τμήματα, χρησιμοποιώντας φυτά, και να δημιουργήσετε τραπεζαρία, καθιστικό ή χώρο ανάγνωσης. Στόχος, σε ένα μπαλκόνι με τέτοια διαμόρφωση και πλήρως επιπλωμένο, είναι να μετακινείστε ελεύθερα, χωρίς να σέρνετε τα έπιπλα τριγύρω.

- Επιλέξτε με προσοχή τις κατάλληλες γλάστρες, καθώς αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη επένδυσή σας. Η διακόσμηση του μπαλκονιού είναι αυτή που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά στη βελτίωση της θέας και στην επιθυμητή διαμόρφωση του χώρου σας.

- Πριν αγοράσετε ένα φυτό, σκεφτείτε την εμφάνιση και την αίσθηση που θα θέλατε να αποπνέει το μπαλκόνι και επιλέξτε ανάλογες γλάστρες και γλαστροθήκες για τα φυτά σας.

- Στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες είναι ιδανικές για να φυτέψετε ψηλά βάτα και θάμνους σαν φράχτη.

- Χρωματιστές γλάστρες και μεμονωμένα φυτοδοχεία θα δώσουν στο μπαλκόνι σας εκλεπτυσμένη και ανέμελη άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου