Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ROLLERSKI (+ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ)

Αποκλειστικές συνεντεύξεις μας έδωσαν ο προπονητής rollerski της ομάδας της Γερμανίας, ο Ιταλός πρωταθλητής , ο Έλληνας πρωταθλητής αλλά και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας χιονοδρομίας! Το παγκόσμιο πρωτάθλημα rollerski που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Τρίπολη αποτελείται από 9 χώρες: Ρωσία, Λευκορωσία, Κροατία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία , Ρουμανία, Λιθουανία και Ελλάδα

Ο Γερμανός προπονητής είπε ότι η Γερμανία δεν χρηματοδοτεί το άθλημα αυτό και δεν υπάρχουν πίστες για εξάσκηση παράμόνο μεγάλοι δρόμοι. Δεν γνωρίζει ο κόσμος πάρα πολλά για το άθλημα αυτό! Οπότε και τα έξοδα για τις αποστολές τα βάζουν οι ίδοι αθλητές! Με 30 λοιπόν άτομα η Γερμανική αποστολή ήρθε για πρώτη φορά στην Τρίπολη.Ο Ιταλός πρωταθλητής είπε ότι η Ιταλία έχει πολύ καλούς αθλητές αν και η Ιταλία δεν ξέρει πάρα πολύ καλά αυτό το άθλημα. Υπάρχουν λίγα μέρη που μπορείς να κάνεις εξάσκηση κυρίως βουνά για σκι. Ασχολείται 15 χρόνια με το Rollerski και 5 χρόνια πρωταθλητισμό.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας κ. Γυρούσης Δημοσθένης είπε ότι η Εθνική Ομάδα έχει 15 αθλητές αλλά αριθμεί κάπου στα 150 άτομα και υπάρχουν περίπου 10 σύλλογοι στην Ελλάδα. Μας μίλησε για την δυσκολία προπόνησης αλλά και το ότι ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει για το τι ακριβώς είναι το άθλημα.

Τέλος ο δικός μας Έλληνας πρωταθλητής Αγγελής Απόστολος απάντησε σε ερωτήσεις, μάθαμε ότι το Rollerski είναι συνδυασμός σκι και rollers, ότι το χειμώνα εξασκώνται στα βουνά ενώ το rollerski είναι καλοκαιρινό κυρίως άθλημα. Κάνει 8 χρόνια rollerski , ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, αλλά τα 2 τελευταία χρόνια πρωταθλητισμό. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ειδικές πίστες Rollerski αλλά και δεν το ξέρει ο κόσμος όσο τα άλλα αθλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου