Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΤΟΣΚΕΠΑΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Εδώ και λίγες μέρες έχει ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου. Βγείτε μια βόλτα να απολαύσετε καφεδάκι έλκηθρο ή σκι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στην τοποθεσία Οστρακίνα του ομώνυμου βουνού. Απέχει 30 χλμ. από την Τρίπολη και μόλις 162 χλμ. από την Αθήνα. Η πρόσβαση από την Αθήνα είναι πανεύκολη αφού τα 140 χλμ. από τη συνολική διαδρομή είναι εθνική οδός.
Το Μαίναλο μετρά ήδη σαράντα δύο χρόνια λειτουργίας. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1965 με έναν αναβατήρα που ήταν πρόχειρη ιδιοκατασκευή.

Από την περίοδο 2004 - 2005 το χιονοδρομικό κέντρο έχει περάσει για εκμετάλλευση στην ιδιωτική εταιρεία ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ ΑΕΤΕ, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι η εταιρεία Κλαουδάτος, γνωστή για την εξειδίκευσή της στα χειμερινά σπορ και γενικότερα στον χώρο.

Βεβαίως, δεν είναι το χιονοδρομικό κέντρο που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ που θέλουν τις μεγάλες πίστες με τις απέραντες off piste εκτάσεις. Έχει όμως και δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα.

Το κοινό όμως που ταιριάζει στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου είναι οι οικογένειες, αφού ενδείκνυται για παιδιά, μιας και είναι ένα ήπιο βουνό, έχει εύκολη πρόσβαση (το πιο κοντινό και με τον ευκολότερο δρόμο από Αθήνα), ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟ/Εγκαταστάεις

- Το ειδικό πάρκο για μηχανάκια ATV («γουρούνες»-snowmobiles), που αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών που αγαπούν τα μηχανοκίνητα σπορ.

- Το snowpark -υπάρχει ήδη πίστα διαμορφωμένη για snowtubes- στο οποίο λειτουργεί και πλαστική πίστα για σκι.
Το ανακαινισμένο κεντρικό σαλέ για καφέ, ποτό αλλά και πρόχειρο φαγητό.

- Μία καντίνα-μπιραρία δίπλα στη σχολή σκι με σουβλάκια, μπίρες, αναψυκτικά και καφέ.

- Δύο σχολές σκι (εκ των οποίων η μία είναι του Κλαουδάτου, με τη μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά βουνά και με προγράμματα εκμάθησης σκι για όλα τα επίπεδα), καθώς και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.

- Το Snowhawk Chalet, ένα snowbar δίπλα στην πίστα Ερατώ, σε υψόμετρο 1.600 μ., ανάμεσα σε συστάδες ελάτων, με πανοραμική θέα.


Θέση : Οστρακίνα
Απόσταση από Αθήνα : 175 Km
Κοντινότεροι οικισμοί : Λεβίδι : 12 Km - Βυτίνα : 14 Km
Υψόμετρο βάσης : 1.650 μ.
Υψόμετρο κορυφής : 1.850 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες : 37°39'3"Β - 22°15'53"Α
 
Ωράριο λειτουργίας : 08:30 - 15:30
Ημερήσια κάρτα αναβατήρων : 10
Ημερήσια κάρτα baby lift: 5
Έκπτωση 20% στις τιμές με κάρτα μέλους Snow Report
Έκπτωση 20% στην ενοικίαση εξοπλισμού με κάρτα Snow Report
Chalet 2 επιπέδων (Καφέδες , snacks, ποτά, ροφήματα)
Σχολή σκί


Ενοικιάσεις εξοπλισμού σκί - snowboard - έλκηθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου